A  Gyilkostó Szövetkezet 1949- ben alakult néhény gyergyószentmiklosi és környékbeli kisiparos szövetkezetbe való tömörülése révén,ahogy az akkori gazdasági rendszer kivánta.
Ezzel egyidoben alakult városunkbana cipész szövetkezet is, nemsokára 1955-ben a két szövetkezet egyesült, és Gyilkostó Szövetkezet néven müködött.
Indulásko a szövetkezetbe belépõ kisiparosok szaktudásuk mellett a termelõeszközöket is hozták.   A gazdaságos tevékenység lehetõvé tette a szakemberképzést, a termelési feltételek javitását, és gépi berendezések vásárlását.
       A 60-as években a kiszolgáló tevékenység mellett beindult a saját termékek gyártása belső piacra. A termelés nemsokára olyan minőségi szintet ért el, hogy a szövetkezet áttérhetett export termelésre. 1970-ben a Gyilkostó Szövetkezet az elsők között volt az országban, akik már exportra termeltek .

       A készruhagyártás mindig a szövetkezet legfontosabb tevékenységi területe volt.
Az 1989-utáni időszakot a piacgazdálkodásra való áttérés jellemzi,  a szövetkezet RT-vé alakul, és gyakorlatilag csak a konfekciós tevékenység marad, külső ruházati cikkek gyártása bérmunka formájában.

     Évi termelési kapacitásunk 120.000 db. női konfekció – németországi cégeknek
Legfontosabb partnerünk a B/A/S/L/E/R cég, akinek közel 20 éve dolgozunk, valamint a Kemper, Feraud, Ahlers, Hauber cégek.
A jólképzett szakembereken kivül modern gépekkel felszerelt termelőegységekkel rendelkezünk, ami lehetővé teszi a minőségi áruk előállitását.